Advisor Internet Solutions
Vogelzangstraat 6A - 2222 Heist o/d Berg - Tel: +32 (0)15 24 51 46 - E-mail: advisor@pandora.be
Geen winkel, weinig stock dus GOEDKOPER. Wel perfecte service.

Openingsuren
Enkel op afspraak

Frequently Asked Questions
Wanneer spreken we eigenlijk van een virus?
Een virus is eigenlijk een computerprogramma dat zichzelf verspreidt op allerlei manieren. Een worm-virus verspreidt zich via een netwerk. Dat kan het bedrijfsnetwerk zijn maar ook het internet. Als het zich verspreidt via het internet dan spreken we van scriptvirussen die beter gekend zijn als e-mailvirussen. Er bestaan ook macro-virussen, deze zetten zich meestal vast op Word of Excel-bestanden. Een laatste soort zijn de boot sector-virussen, deze hechten zich aan een sector op je harde schijf. De moeilijkst te bestrijden virussen hebben de eigenschappen van al deze soorten.

Wat doe ik met e-mailberichten die mij waarschuwen voor een virus?
Op dergelijke berichten ga je nooit in. Dergelijke hoaxes zeggen soms dat je bepaalde bestanden moet downloaden maar ondertussen worden de beveiligingsbestanden gewist waardoor de deur wagenwijd openstaat voor virussen. Stuur dergelijke berichten ook nooit door want zo werk je ongewild mee aan het verspreiden van virussen.

Hoe virussen vermijden?
De beste manier om virussen te vermijden is verstandig surfen en e-mailen. Voor e-mail is dat duidelijk; je opent geen enkele mail met bijlage als je de afzender niet kent. Ken je wel de afzender dan scan je de bijlage met je virusscanner.
Voor het internetten vermijdt je internetadressen waar er bestanden worden uitgewisselt zoals bv. Kazaa of de meeste erotische site's.
Om jezelf te beschermen heb je een virusscanner nodig. Dit is een programma dat je beschermd tegen alle 'gekende' virussen. McAfee is een zeer goed en gebruiksvriendelijk programma. Het nadeel van anti-virussoftware is dat je deze regelmatig moet up-daten. Dit betekent dat je zo om de 14 dagen de laatste nieuwe anti-virusbestanden moet downloaden om optimaal beschermt te blijven.

Hoe ga je tewerk als je toch een virus hebt opgelopen?
In de meeste gevallen(70%) helpt het om achteraf nog een antivirusprogramma te installeren. In de andere gevallen wordt het een stuk moeilijker en duurder om je gegevens te redden maar in 90% van de gevallen krijg je je computer weer in dezelfde staat als voorheen.

Vraag vrijblijvend advies op :
Tel. : +32 (0)15 / 24 51 46

  • Norton AntiVirus 2007
    Slechts 49 incl. BTW
  •    2007 | Advisor Internet Solutions | Alle prijzen zijn onder voorbehoud en excl. 21 % BTW | Disclaimer | Algemene voorwaarden